Поиск по сайту

Голосование

Какой экономист вам импонирует больше всего?
 

Старовинне українське місто Львів і його приголомшлива архітектура

Новости экономики

altІсторія українського міста Львова сягає корінням у далеке минуле. Незважаючи на минулі роки і технічний прогрес, здається, час завмерло в ньому.

Безліч старовинних пам'яток архітектури до цього дня продовжують радувати око жителів міста і його гостей.

Переважна більшість архітектурних пам'яток, розташованих на території України, знаходиться саме у Львові. У своїх творах Микола Денисюк оспівував красу цього старовинного і самобутнього міста з його історичними архітектурними пам'ятками і вузькими вуличками.

Давайте поговоримо про них детальніше:

  • неможливо почати знайомство з містом з задвірок, краще зробити це з центру. Ринок, так називається Центральна площа Львова. Ринку там вже давно немає, а ось назва існує до цього дня;
  • більшу частину ринку займає міська ратуша. Це величезна будівля, оточена невеликими вулицями. Всі разом носить назву ринок;
  • нагорі ратуші розташовується досить великий оглядовий майданчик, звідки відкривається прекрасна панорама міста. Вхід в ратушу безперешкодний. Будь-хто може прогулятися по її коридорах і не буде вигнаний взашей.

Подорож Львовом подарує багато вражень будь-якому туристу, навіть самому вибагливому. Від споглядання прекрасних пам'ятників, зарахованих до спадщини ЮНЕСКО, мало хто може відмовитися.

Історія Львова у цікавих фактах про його виникнення та порядки

Багато хто не знає, що це місто було назване на честь сина короля Данила Галицького, який побудував його і подарував улюбленому нащадку. Ви здогадалися, що звали спадкоємець Лев.

Незважаючи на самобутність і невеликі вулички, місцями бруковані бруківкою, Львів є досить великим містом. Його населення становить 800 тисяч, практично, мільйон! Наявність університетів та інститутів, яких тут налічується 26, дає можливість молоді отримувати престижну освіту. Це місто освічених людей, що є культурним центром України.

Безліч туристів з різних країн з'їжджається до Львова на масове проведення фестивалів, що проходять тут у великій кількості і з будь-якого приводу:

  • вистави вуличного театру;
  • свята вуличної їжі;
  • і звичайно, джазові вистави;
  • свято шоколаду або кави і багато іншого.

Це видовищні заходи привертають увагу не тільки українців, їх транслюють по всьому світу, викликаючи бажання глядацької аудиторії стати учасниками перерахованих свят.