Поиск по сайту

Голосование

Какой экономист вам импонирует больше всего?
 

Корисні поради щодо вибору футболок для друку: яким вимогам вони мають відповідати

Новости экономики

altСучасні технології дозволяють забезпечити дійсно якісний друк на футболках, що створює нові можливості в сфері промоції, а також для розробки нового одягу в унікальному дизайні.

Але потрібно розуміти, як футболки для принта підбираються. Якщо цей предмет гардеробу буде підібраний неправильно, то це може стати причиною неякісного зображення або ж обмеженого терміну експлуатації речі. Саме тому важливо ознайомитися з основними критеріями, за допомогою яких можна підібрати оптимальну футболку.

Як вибрати футболки для друку

Отже, можна виділити декілька основних критеріїв, за допомогою яких можна підібрати оптимальну футболку для нанесення зображення або напису. До них варто віднести:

  1. Щільність тканини. Друк на футболці забезпечує певне навантаження на матеріал такого одягу. Саме тому варто подбати про достатній рівень щільності тканини. Загалом для одноразових промо використовуються досить тонкі футболки, де щільність матеріалу складає 120 г/м2. Якщо ж говорити про більш якісні речі, які будуть використовуватися для повсякденного носіння, то тут показник щільності має варіюватися в межах 150-180 г/м2 або більше.
  2. Склад. На цей фактор потрібно звернути додаткову увагу, оскільки певні технології друку можна використовувати тільки на синтетичних тканинах. А так як матеріал для футболки на принт можуть використовуватися як звичайна бавовна, так і поліестер. Або комбіновані тканини, які складаються як з натуральної, так і з синтетичної сировини.
  3. Якість фарби. Кольорові футболки також широко використовуються для нанесення друку. Щоб річ могла витримати велику кількість заходів прання, вона має бути оброблена якісною фарбою, яка глибоко проникла у волокна тканини. Тому, обираючи футболку для друку, можна купити тестову партію і декілька разів її попрати. Таким чином ви зможете знайти продукцію оптимальної якості.

Звичайно, що також потрібно звертати увагу на загальну якість футболки. Тому варто врахувати надійність швів, рівномірність речі, тактильну приємність тощо.

Які технології можна використовувати для друку на футболках

Існує декілька технологій, які широко використовуються для друку на одязі. До них відноситься:

  1. Шовкографія або трафаретний спосіб. Оптимальний варіант для створення великих партій продукції. Однак для невеликої кількості товарів надто дорогий та довгий через складність виготовлення трафаретів.
  2. Прямий друк. Цифровий друк за допомогою спеціальних лазерних принтерів.
  3. Сублімація. Нанесення зображення через використання термічної енергії.
  4. Термотрансфер. Нанесення зображення за допомогою термічної плівки.

Кожна з технологій відрізняється своїми перевагами та недоліками. Тому з ними потрібно ознайомитися попередньо, щоб ви змогли підібрати найбільш оптимальний варіант для себе.