Поиск по сайту

Голосование

Какой экономист вам импонирует больше всего?
 

Milyen eredményeket mutatott a Volkswagen kisteherautó metánnal: 1000 km-es távolság leküzdése

Новости экономики

altA Volkswagen Caddy vadonatúj generációja a gazdaságos dízel és benzines módosítások mellett igen érdekes ajánlatot is kínál a bolgár piac számára. Ez a normál verzió és a TGI betűkkel jelzett Caddy Maxi módosítása, amit az értők azonnal elolvasnak.

Ez a népszerű kisteherautó modell "működő" vagy közúti változata, földgázzal (metánnal) hajtott. A metánszállító Volswagen Caddy most már a hosszabb változatban is könnyedén megteszi az 1000 km-t, mindössze egyetlen hengertöltéssel, amelyek elegánsan el vannak rejtve az autó padlója alatt, és egyáltalán nem keverik össze a vezetőt és a versenyzőket.

A szóban forgó 1000 km-t a meghosszabbított Caddy Maxi CNG-vel lehet megtenni, miután a német "cukrász" új generációja az előző generációnál is jobban csökkentette a metánfogyasztást - 100 km-enként akár 1,7 kg-mal kevesebb földgázfogyasztást. Mindez oda vezet, hogy az átlagos kombinált üzemanyag-fogyasztás a metános változatoknál kombinált vezetésnél 4,1 liter.

A Caddy Maxiban 37 kilogramm földgázpalack és körülbelül 13 liter benzin fér el. Ez azt jelenti, hogy a metán árán 1,50 lev. Egy kilóért és az A95-ös benzinért körülbelül 2,10 BGN 55,50 BGN fizetésével legalább 1000 km-t megtehetsz. Földgázért és további 27,30 BGN. Benzinre, vagy összesen 82,80 leva. még olcsóbb lesz, ha nem használsz benzintartályt és 13 litert hagysz szóban, így 700 km-t csak földgázzal 55,50 lv-ért autóznál. Még egyszerűbb számítások azt mutatják, hogy ha úgy dönt, hogy 700 kilométert autózik dízel változattal, akkor még a leggazdaságosabb módosítást is elfogadja 6,2 liter/100 km-es kombinált üzemanyag-fogyasztás mellett, ez átlagosan 2,11 literes árat fog fizetni a bulgáriai benzinkutakon. A gázolaj erre az átállásra 91,60 leva lesz. Így a hozzávetőleges "kocsma" beszámolók szerint

Egyébként a Caddy TGI normál, nem hosszabbított változata 26 kg-os földgázpalackokkal rendelkezik. és maximum 13 liter benzin a tartályban.

A metános Caddyt 1,4 literes TGI földgázmotor hajtja. Leváltja az előző generációból ismert Caddy EcoFuelt. A turbófeltöltős egység a legalkalmasabb földgázüzemre (CNG), és 110 lóerőt fejt ki. 4800 ford./percnél. Az előző generációs 2 literes motorhoz képest csaknem azonos teljesítmény mellett a kisebb lökettérfogat a turbófeltöltőnek köszönhetően érezhetően javítja a gyorsulást és a rugalmasságot, valamint a már említett akár 1,7 kg-ot is 100 kilométerre többen. alacsony földgázfogyasztás.

A Caddy immár az Euro 6-os dízelmotorok új generációjával rendelkezik, a 2,0 literes négyhengeres, hengerenként négy szelepes és turbófeltöltős egység alapján négy teljesítményfokozatú motorokat hoztak létre. Így összességében 1,2 literrel gazdaságosabbak az új motorok, mint a korábbiak.

Az alapegység 75 lóerős. és maximális nyomatéka 225 Nm. Következik a 102 LE-s motor. és maximális nyomatéka 250 Nm. Ezzel a bringával a városi forgalomban, a Hemus4-es autópályán és a Pravets környéki utakon teszteltem ezt a verziót, és merem állítani, hogy a metános változaton kívül (ami sok kilométert száguldóknak készült, mert drágább) , ez a legátlagosabb fogyasztás 6. 2 liter kiváló, a motor rugalmassága pedig megkönnyíti az előzést.

Aztán van egy 122 LE-s motorral szerelt változat. és 300 Nm nyomatékkal. Itt az az érdekes, hogy ez a kerékpár 4MOTION összkerékhajtással párosul. A dízelkínálat legerősebb egysége - 150 LE. és 340 Nm nyomaték érhető el 1750 ford./percnél. Ezzel a Caddy 194 km/órás végsebességet ér el, és mindössze 9,2 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/órára.

A dízelmotoroktól eltérően a benzinmotorok eltérő lökettérfogatból és hengerszámból nyerik teljesítményüket. A spektrum az 1 literes háromhengeres motortól az 1,4 literes négyhengeresig terjed. Indító teljesítmény 84 LE 1,2 literes négyhengeres TSI egységgel és 160 Nm maximális nyomatékkal. Egy háromhengeres, 1 literes benzinmotor 102 LE teljesítményt fejleszt. és maximális nyomatéka 175 Nm. A kínálat közül a legerősebb az 1,4 literes TSI motor 125 LE-vel. Maximális forgatónyomatéka 220 Nm, 185 km/órás végsebességnél és mindössze 10,3 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/órára.

Minden motor alapfelszereltségként ötfokozatú vagy 6-fokozatú kézi sebességváltóval van kombinálva, lökettérfogattól függően. Teljesítménytől függően 6 vagy 7 sebességes DSG duplakuplungos automata váltó rendelhető opcionálisan.

Az aggregátumokat és a sebességváltókat speciálisan különböző terhelésekhez igazított felfüggesztéssel kombinálják. Az első felfüggesztés független, a hátsó - teljes tengellyel laprugókon és terhelésfüggő lengéscsillapítókkal, amelyek menet közben változtatják beállításaikat. A stabilizátorok mindkét tengelyen csökkentik az autó dőlésszögét, és az elektromechanikus szervokormányhoz hasonlóan hozzájárulnak a precíz felfüggesztési munkához.

Németországban a Transporter sorozat (modellleírás) volt az 1. 13 év alatt közel 2 millió darabot adtak el a legújabb generációból világszerte. A teljes modellkínálatból 65 éve, öt sikeres generáció után 12 milliót gyártottak. Ez a sikertörténet most folytatódik az új (a sorban a hatodik) Transporterrel, amely három fő kategóriában lesz elérhető: munkajármű (Kasten, Kombi, alváz-kabinos, platós), személyi és üzleti járművek (Multivan és Caravelle) , valamint kikapcsolódásra (Kalifornia). Két tengelytáv és három belmagasság bővíti a modellválaszték gazdagságát és funkcionalitását, így a modell lehetséges módosításainak száma meghaladja az 500-at.

Minden olyan európai piacon, ahol előírják a 2016 nyarán életbe lépő Euro 6 szabványnak való megfelelést, bemutatásra kerül az új Transporter termékcsalád teljesen felújított TDI motorokkal. Ezek az egységek keresztirányban, nyolc fokos előredőléssel vannak felszerelve. Köbtérfogatuk 1968 cm3, teljesítményük 84, 102, 150 és 204 LE. A benzines egységeknél nagyobb, négyhengeres motor is szerepel a kínálatban. Választható 150 és 204 LE között.

A teljes frissített T-vonal üzemanyag-fogyasztását csaknem egy literrel optimalizálták 100 km-enként. Minden motor alapkivitelben start-stop rendszerrel van felszerelve. Ez átlagosan 15%-os üzemanyag-fogyasztás-csökkenést eredményez.

Motortól és modelltől függően a Transporter kínálatában 5 vagy 6 sebességes kézi sebességváltó, 7 sebességes DSG automata sebességváltó és 4MOTION összkerékhajtás található. A DSG automata sebességváltó és a 4MOTION kombinációja egyedülálló.

A Transporter felfüggesztés (T4 javítási kézikönyv) mindig is lenyűgözött. A DCC adaptív felfüggesztés-vezérlésnek köszönhetően az autó három vezetési módra állítható: komfort, normál és sport. Ezekben az esetekben az elektromosan állítható lengéscsillapítók alkalmazkodnak a választott vezetési stílushoz.

A Transporter új generációs rádiónavigációs rendszerrel is fel van szerelve. A Volkswagen kiskereskedelmi modelljében először kaptunk 6,33 hüvelykes kijelzőt, amely közelségérzékelőn keresztül működik.

A Transporter felszerelhető egy furcsa eszközzel, az úgynevezett elektronikus hangerősítővel is, amely a kormányon található. A vezető hangja a rádió hangszóróin keresztül automatikusan eljut a hátsó utasokhoz anélkül, hogy vissza kellene néznie. Zseniális, nem?