Поиск по сайту

Голосование

Какой экономист вам импонирует больше всего?
 

Головні переваги фізичної охорони школи: що треба знати

Новости экономики

altНавчальні заклади – об'єкти, на території яких потрібна постійна присутність працівників охорони. Тільки за умови наявності надійної охорони батьки зможуть відпускати дітей до школи зі спокійною душею, знаючи, що там нічого поганого не трапиться.

Фізична охорона школи потребує особливого підходу та ретельного планування охоронних заходів.

Особливості

Комплексна охорона навчальних закладів будується так:

  1. На початковому етапі проводиться дослідження об'єкта, виявляються найбільш уразливі місця.
  2. Встановлюється обладнання для повноцінного контролю над обстановкою на території: відеоспостереження, датчики, сигналізації тощо.
  3. Облаштовується пост охорони відповідно до чинних вимог. Цей пост зазвичай розташований поблизу центрального входу.
  4. Складається план охоронних заходів.

Пост охорони – це місце, де охоронець проводить значну частину свого робочого дня. Основні завдання, які вирішуються під час роботи у цій зоні – забезпечення контрольно-пропускного режиму та відеомоніторинг.

Для організації поста охорони потрібне таке обладнання:

  1. Основні пристрої, які можуть використовуватися охоронцем у роботі, це ручний металошукач, кнопка тривоги, засоби зв'язку, за допомогою яких охоронець може оперативно передавати інформацію співробітникам охорони, представникам адміністрації школи і т.д.
  2. Якщо навчальний заклад відноситься до підвищеного класу небезпеки, додатково встановлюються турнікети та контролери.
  3. Система відеоспостереження необхідна для постійного контролю ситуації у школі та на прилеглій території.
  4. На посту розміщуються засоби надання першої допомоги, аптечка, засоби індивідуального захисту, устаткування гасіння займання.

Вимоги

До фізичної охорони у школах висуваються дуже жорсткі вимоги:

  1. Охоронець має бути психічно стійким, не піддаватися на провокації, зберігати холоднокровність у надзвичайних ситуаціях.
  2. Застосовувати фізичну силу до порушників охоронець може лише у крайньому випадку, коли це необхідно для забезпечення безпеки учнів та співробітників.
  3. Співробітник охорони у школі має знати основи дитячої та підліткової психології, вміти спілкуватися з дітьми, зберігаючи авторитет.
  4. Охоронець повинен уважно контролювати ситуацію на об'єкті, своєчасно реагуючи на прояви агресії, щоб не допустити посилення ситуації.