Поиск по сайту

Голосование

Какой экономист вам импонирует больше всего?
 

Особливості стратегії цифрового маркетингу: що необхідно знати

Финансовый менеджмент

altСтратегією цифрового маркетингу (СЦМ) називають порядок дій, що переслідують досягнення певної мети шляхом проведення комплексу маркетингових заходів.

Багато хто не розуміє важливості СЦМ, що в корені неправильно.

Стратегії цифрового маркетингу наділяють певний продукт або товар популярністю і просувають на ринку. Мало просто розповісти про нього, потрібно знайти клієнтів, зацікавлених в ньому і бажаючих придбати.

СЦМ, як будь-яка маркетингова компанія бере початок у складанні списку цілей і формування стратегій по їх досягненню. Якщо СЦМ вірна, то вам стануть доступні такі дії:

  • ви зможете розкрутити свій сайт;
  • залучити нову клієнтську аудиторію;
  • значно збільшити клієнтську базу;
  • масштабувати бізнес;
  • зробити свою справу прибутковішою і популяризувати бренд.

Приступаючи до виконання дій, потрібно чітко розуміти, до чого ви прагнете і чого досягнете після закінчення СЦМ. Чітко поставлені цілі дають відмінний стимул працівникам і зменшують матеріальні витрати на рекламу в соціальних мережах.

Правильно спланована і вибудувана СЦМ допомагає планомірно просувати товар або продукт певного бренду. Щоб досягти поставленої мети, потрібно твердо налаштуватися на результат.

Особливості стратегії цифрового маркетингу: що необхідно знати

Крім СЦМ існує досить багато різних стратегій, однією з яких є перфоманс маркетинг. Вона хороша тим, що дозволяє досягати високих результатів в короткі терміни.

До особливостей СЦМ можна віднести:

  • чітку постановку цілей і завдань. Чесно дайте собі відповідь на ряд питань: яку мету ви переслідуєте, її завдання, цільова аудиторія, ефективність і термін реалізації;
  • вибір медіаресурсів. Необхідно зрозуміти, які ресурси краще використовувати в проведенні СЦМ.

Медіаресурси фахівці поділяють на 3 основних види:

  • зароблені;
  • власні;
  • платні.

До першої категорії відноситься лайки, репости, огляди на сторінках соцмереж. До власного медіаканалу можна віднести всі свої ресурси на просторах соцмереж. До платного медіаресурсу відносяться будь-яка взаємодія, виконане за оплату: різні види реклами: таргетна, дисплейна і т.д., просування розміщеного матеріалу за оплату, реклама в соціальних мережах.

Щоб реалізувати СЦМ, необхідно використовувати різні тактики, шукати нестандартні рішення. Слід пам'ятати, що приплив клієнтської аудиторії забезпечується за рахунок якісної реклами.