Поиск по сайту

Голосование

Какой экономист вам импонирует больше всего?
 

За якими симптомами можна визначити шийний радикуліт: корисні поради

Финансовый менеджмент

altРадикуліт шиї – це захворювання, яке виникає внаслідок здавлювання корінців спинномозкових нервів, розташованих у шийному відділі хребта.

Його може викликати остеохондроз, грижа між хребцями, травми та інші патологічні стани. Шийний радикуліт супроводжується чималою кількістю різних симптомів. Роздивимося головні особливості такої проблеми більш детально.

Симптоматика шийного радикуліту

Захворювання супроводжується деякими симптомами. Серед головних моментів:

  1. Біль. Головним проявом шийного радикуліту є біль. Часто він віддає в плечі, верхні кінцівки, верхню частину спини. Біль буває гострим, ниючим або ж пекучим.
  2. Оніміння та поколювання. Пацієнти часто скаржаться на оніміння або поколювання в верхніх кінцівках та пальцях. Це говорить про те, що була порушена нервова провідність.
  3. Слабкість м’язів. Ураження нервів призводить до зниження сили в руках. Людина може відчувати труднощі, піднімаючи предмети або ж виконуючи звичайні рухи.
  4. Обмеження рухливості. Біль може обмежувати рухи шиї. В результаті повертати голову складно, як і нахилятися.
  5. Головний біль. Нерідко проблема супроводжується головними болями. Вони викликані напругою м’язів шиї.

Якщо у вас з’явилися ці симптоми, варто одразу ж звернутися до лікаря. Лікування головного болю являється невід’ємною частиною усунення симптоматики.

Якими наслідками може завершитися шийний радикуліт?

Якщо не займатися лікуванням такої проблеми, вона обернеться деякими наслідками. Серед них:

  1. Хронізація болю. Біль може стати хронічним, що значно знижує якість вашого життя.
  2. Атрофія м’язів. Тривале здавлення нервів призводить до атрофії м’язів рук. Вам буде складно виконувати навіть прості повсякденні завдання.
  3. Психоемоційні розлади. Постійний біль та обмеження рухливості призводять до депресії та тривожності. Також можуть виникнути інші психоемоційні проблеми.
  4. Порушення функцій органів. У рідкісних випадках серйозні ураження нервів впливають на функціонування внутрішніх органів.
  5. Зниження якості життя. Всі ці фактори разом суттєво знижують загальну якість життя пацієнта. Вони обмежують його фізичну активність та негативно впливають на соціальні зв’язки.

Неврологія лікування запропоноване в сучасних медичних центрах. Вам варто звернутися до фахівців, які допоможуть впоратися з шийним радикулітом. Достатньо слідувати їхнім рекомендаціям, щоб позбавитися від дискомфорту!