Поиск по сайту

Голосование

Какой экономист вам импонирует больше всего?
 

Як відбувається легалізація документів: особливості цього процесу

Финансовый менеджмент

altУ сучасному глобалізованому світі багато людей стикаються з необхідністю використання українських документів за межами країни.

Будь то навчання, РОБОТА, БІЗНЕС, або еміграція, документи, видані державними установами України, повинні мати юридичну силу і бути визнані за кордоном. Процес легалізації документів допомагає в цьому і забезпечує їх офіційне визнання в інших країнах. Завжди можна отримати послуги з легалізації на https://ntidea.com.ua/ru/legalizatsiya-dokumentov.

Що таке Легалізація документів?

Це процес надання документам, виданим на території України, юридичної сили в інших державах. Без легалізації документи можуть не визнаватися офіційними органами інших країн, що може створити перешкоди в різних ситуаціях, таких як:

  • вступ до закордонних вузів;
  • пристрій на роботу за кордоном;
  • укладення шлюбу з іноземним громадянином;
  • отримання посвідки на проживання або громадянства в іншій країні;
  • ведення бізнесу та участь у міжнародних угодах

Існує кілька видів легалізації документів, які використовуються в залежності від вимог країни, де будуть використовуватися документи:

Апостиль

Це спеціальний штамп, який проставляється на офіційних документах і підтверджує їх справжність. Апостиль визнається всіма країнами, які підписали Гаазьку конвенцію 1961 року. Даний вид легалізації застосовується в країнах, які є учасниками Гаазької конвенції. У таких випадках достатньо апостиля, і додаткова легалізація не потрібна.

Консульська легалізація

Це більш складний і багатоетапний процес підтвердження справжності документів. Він має на увазі засвідчення в Міністерстві закордонних справ України, Міністерстві юстиції, і в консульстві або посольстві країни, в якій буде використовуватися документ. Такий документ застосовується в країнах, які не підписали Гаазьку конвенцію, і де апостиль не визнається. Спочатку документ завіряється в Міністерстві юстиції України, потім в Міністерстві закордонних справ, і в кінцевому підсумку в консульстві або посольстві відповідної країни.

Для деяких комерційних документів, таких як контракти, рахунки, сертифікати походження товарів, може знадобитися сертифікація в Торгово-промисловій палаті. Такий вид документа, в основному, застосовується в міжнародній торгівлі та бізнесі.