Поиск по сайту

Голосование

Какой экономист вам импонирует больше всего?
 

Корисні поради щодо вибору утеплювача для фасаду: яким він має бути

Финансовый менеджмент

altБудівельники рекомендують проводити утеплення будівель зовні. Такий спосіб дозволяє змістити точку роси поза стінами, уникнути появи вогкості, і супутніх їй неприємностей.

Для якісної обробки пропонується подивитись утеплювач на https://alex-group.com.ua/ua/utepliteli/mineralnaja-vata/.

Вибір утеплювача

Існує кілька видів матеріалів, якими можна обробляти зовнішню частину будівель. Виділяють наступні варіанти:

  1. Плити або рулони з мінеральної вати. Вони можуть мати різний склад у вигляді базальтової або скловати. Однак всі ці варіанти мають низьку теплопровідність, відмінно зберігають тепло і пригнічують проникнення зовнішнього шуму.
  2. Пінопласт. Він випускається в листах, має меншу теплову і шумову захист, але коштує набагато дешевше. Більш просунутий варіант-це екструдований пінополістирол.
  3. Поліуретан, має вигляд рідини і наноситься на стіни напиленням. Цей варіант є найбільш дешевим варіантом, адже для створення шару не потрібно великої підготовчої роботи, сама процедура здійснюється швидко і просто.
  4. Можна замовити мінеральну вату на https://alex-group.com.ua/, якщо необхідно створити сильний захист будівлі від холоду.

Монтаж

Процес монтажу залежить від типу утеплювача, який буде використовуватися. Процедура проводиться наступним чином:

  1. Стіна очищається. Якщо буде застосовуватися пінопласт в листах, то буде потрібно закрити дефекти шпаклівкою, вирівняти за допомогою штукатурки і провести грунтування.
  2. Для мінеральної вати потрібно провести обробку стіни, і виставити обрешітку у вигляді дерев'яних або алюмінієвих планок. На стіну розміщують плівку пароізоляції, після установки листів або рулонів утеплювача, їх захищають шаром гідроізоляції.
  3. Для напилення потрібно також очистити стіну, закрити дефекту і провести якісну ґрунтовку, щоб забезпечити високе зчеплення.
  4. Листи пінопласту приєднують клеєм. Для цього тильну поверхню матеріалу обробляють абразивом, щоб поліпшити зчеплення, в п'яти точках наносять клей (по кутах і центрі) і рівномірно притискають до стіни. Стики можна закладати монтажною піною.
  5. Мінеральна вата може розміщуватися між латами. Якщо планується установка панелей зверху, то застосовують штирі, на які листи або рулони насаджують після надрізу в конкретних точках кріплення.

Купуючи утеплювач на фасад, варто враховувати матеріал стін, їх товщину, фундамент будівлі, клімат місцевості.

Після монтажу утеплювача, його обов'язково закривають зверху різними декоративними накладками у вигляді планкінгу, сайдингу, вінілових та інших панелей.