Поиск по сайту

Голосование

Какой экономист вам импонирует больше всего?
 

У яких випадках варто звертатися до невролога та як він може допомогти

Финансовый менеджмент

altНевролог – це фахівець, який займається профілактикою, діагностикою та лікуванням усіх захворювань, пов'язаних із порушеннями функції спинного чи головного мозку.

Це ціла низка проблем, які помітно псують життя пацієнтів. Багато симптомів з часом стають хронічними та супроводжують людину протягом усього її життя. При цьому своєчасна та грамотна консультація невролога може справді допомогти.

Фахівці використовують звичайний комбінований метод лікування, що складається з прийому медикаментозних препаратів, а також рекомендації щодо налагодження способу життя: фізичні вправи, збалансоване харчування тощо.

Показання для консультації невролога

Якщо ви часто стикаєтеся з такими симптомами, вам потрібна консультація невролога:

  • головні болі та запаморочення, мігрені, головний біль напруги;
  • проблеми із засипанням: пацієнт скаржиться на часті пробудження посеред ночі, хронічні безсоння;
  • неприємні відчуття в кінцівках: тремор, поколювання оніміння;
  • порушення роботи вестибулярного апарату та, як наслідок, координації;
  • дзвін, тріск, шум у вухах.

Перед відвідинами невролога можна записатися на консультацію до терапевта. Деякі з цих симптомів можуть мати причину, яка не пов'язана з порушенням функціонування головного або спинного мозку. І вже терапевт після огляду пацієнта дасть відповідний напрямок до профільного лікаря.

Як знайти хорошого невролога

Навіть запущені та хронічні проблеми, які виявляються знову і знову, за правильного підходу можуть зникнути назавжди. Однак часто пацієнти скаржаться на те, що їм доводиться роками ходити до невролога, виконувати всі його рекомендації, а результату як не було, так і немає. У такому разі ризикуємо сказати, що вам попався поганий фахівець, яких у цій сфері достатньо.

Як визначити справді гарного невролога? На це зазвичай вказують такі фактори:

  1. Хороші відгуки пацієнтів. При цьому важливі не тільки ті коментарі, які люди залишають на сайті клініки, а й відгуки на форумах, соцмережах і т.д.
  2. Кваліфікація та досвід. Важливо, щоб фахівець не припиняв навчання. Неврологія – сфера, де регулярно з'являються нові дослідження, методи лікування. Тож лікар має відвідувати медичні конференції та семінари, проходити додаткові курси тощо.
  3. Відчуття прийому. Покладайтеся на свої відчуття, що залишаються після консультації. Хороший лікар вміє створити доброзичливу обстановку, відповідає на запитання пацієнта, докладно розповідає про діагноз, методи лікування тощо.

Такий ретельний вибір невролога при частих головних болях, втоми або інших описаних вище симптомах дозволяє знайти фахівця, який знайде корінь проблеми та усуне її. У Сіті Клінік працює команда лікарів, які індивідуально підходять до кожного пацієнта, беруться навіть за запущені стадії захворювань і працюють за сучасними затвердженими методиками.