Поиск по сайту

Голосование

Какой экономист вам импонирует больше всего?
 

Секрети економії за допомогою електричного бойлера: що для цього потрібно

Финансовый менеджмент

altБагато власників житла вибирають для оснащення приміщення бойлери, щоб забезпечити подачу гарячої води.

У таких ситуаціях економія витрати електроенергії виходить на перший план, адже водонагрівальні прилади є сильними споживачами. Багато хто запитує, чи потрібно вимикати бойлер при його тривалому простої.

Особливості пристрою

Відповідь на поставлене питання звучить так: якщо гаряча вода не потрібна тривалий час, наприклад більше 12 годин, то вона остигатиме і витрата енергії на підігрів стане марною, тому відключення бойлера себе виправдає.

Сам агрегат є бак певного обсягу, куди набирається вода і нагрівається ТЕНом. У міру надходження нових порцій холодної рідини, або остигання старого об'єму, підігрів проводитиметься автоматично. Саме цей фактор можна врахувати у своїх розрахунках під час планування економії.

Потрібно скоротити час простою бойлера без використання нагрітої води, зменшити втрати тепла, вибрати найоптимальніший обсяг бака з урахуванням конкретних потреб.

Способи зниження витрат

Методика економії є комплексною, необхідно врахувати кілька параметрів при виборі самого агрегату, місця встановлення, температури нагрівання води. Серед основних способів виділяють:

  1. Вибір обсягу накопичувального бака. Він може починатися від 30 літрів та закінчуватися 200 літрами. Є більш місткі пристрої, проте для звичайної сім'ї вони будуть непрактичними. Враховується кількість водороздавальних точок, людей, які користуються послугами бойлера.
  2. Розміщення пристрою повинно бути таким, щоб уникати великих втрат тепла, значного остигання рідини в баку. Бойлер повинен монтуватися в приміщенні, що опалюється, поблизу точок роздачі води, щоб уникати її охолодження в магістралях.
  3. Вибрати найбільш оптимальну температуру нагрівання води та варіантів її підтримки.
  4. Обов'язково слідкувати за чистотою ТЕНу, на ньому можуть накопичуватися залізисті або кальцієві відкладення, які знижуватимуть тепловіддачу пристрою. В результаті споживання залишатиметься високим, нагрівання відбуватиметься повільніше та меншою мірою.

Також економити на бойлері можна, знизивши витрату гарячої води на господарські потреби, або гігієнічні процедури. Варто пам'ятати, що прийняття душу двома-трьома користувачами за витратою дорівнюватиме одному миття у ванній. Також варто відключати періодично воду під час миття посуду, гоління, чищення зубів, коли рідина тече з крана без використання для конкретних процедур.