Поиск по сайту

Голосование

Какой экономист вам импонирует больше всего?
 

Різновиди шкільних куточків для навчальних класів та особливості їх виготовлення

Финансовый менеджмент

altПочаткова школа – особливий етап в житті кожної людини. Крім того, що діти починають свій шлях у доросле життя, вони отримують всі необхідні для подальшого життя знання і досвід.

Особливий внесок у такий розвиток і виховання дітей вносить шкільний куточок. Можна замовити куточки НУШ.

Види

На сьогоднішній день можна виділити безліч варіацій виконання шкільних куточків для дітей початкової школи, але ми пропонуємо розглянути найбільш поширені:

  1. Куточок з ліжком – різновид, що складається відразу з декількох корисних компонентів – письмового столу, стелажа для зберігання підручників, невеликого шафи-пенала для зберігання одягу, декількох полиць і ліжка. Такі куточки вважаються найбільш практичним, комфортабельними у використанні і багатофункціональними.
  2. Кутовий стіл–підвіконня – конструкція, яка виступає в якості стільниці, встановленої в підвіконня, або розташованої на ньому. Така модель шкільного куточка особливо добре підходить для оформлення робочого простору, для оптимізації приміщення.
  3. Куточок з системою зберігання – різновид конструкції, оснащений безліччю висувних ящиків, полиць і різних відсіків, призначених для зберігання шкільного приладдя, особистих речей дитини. Такі конструкції привчають дітей до дотримання чистоти і порядку, до організації своєї діяльності.

Вимоги

Домашні меблеві конструкції для дітей мають трохи інші конструкції, ніж шкільні парти. Згідно з регламентом, найбільш оптимальний розмір столу для дитини - 120х60 см. При цьому парта може бути облаштована механізмом, що дозволяє регулювати висоту стільниці, кут її положення.

Не зайвим будуть допоміжні компоненти, наприклад, висувна панель для клавіатури, полиця для книг, ящик для зошитів, підставка для монітора та інше. Також письмовий стіл може виступати в якості невід'ємної частини меблевого гарнітура в дитячій кімнаті, або в якості окремої конструкції.

Для молодших школярів бажано купувати меблі-трансформери, які підвладні перетворенням, враховуючи зростання дитини. Стіл не повинен бути занадто низьким або завищеним, оскільки це негативно впливає на поставу дитини, на його зір і хребет. Щоб створити максимально комфортабельні умови, стільниця повинна бути злегка піднята, дотримуючись кута нахилу в 15 градусів.

Також конструкції можуть бути оснащені тумбами на колесах, які можуть використовуватися в якості пуфа.