Поиск по сайту

Голосование

Какой экономист вам импонирует больше всего?
 

Різновиди голок для оверлока: якими вони бувають та чим відрізняються

Бизнес

altГолки, призначені для оверлока – найважливіша частина швейної машини. Вони допомагають створити високоточні та якісні шви.

Промислові голки та інші вироби запропоновані у продажу у найширшому асортименті. Вони відрізняються від звичайних голок своїми характеристиками, тому можна працювати з різноманітними типами матеріалів.

Різновиди голок для оверлоків

Необхідно орієнтуватися на тип тканини, товщину матеріалу та ті завдання, які необхідно виконати. У продажу можна знайти різні види голок для оверлоків, серед яких:

  1. Універсальні голки. Ними можна шити різноманітні типи тканин – від легких до середніх. У виробів гострий кінчик та високоміцне покриття. Голки добре проникають у тканину та не пошкоджують матеріал.
  2. Голки для тонких тканин. У них тонший діаметр і ідеально гострий кінчик. Вам вдасться працювати з тонкими та делікатними тканинами (шифоном, шовком, атласом тощо).
  3. Голки для щільних тканин. Вироби відрізняються посиленою конструкцією, вони виготовлені з високоміцних матеріалів. Вам вдасться працювати із щільними та товстими тканинами. Це джинса, повсть або шкіра.
  4. Голки для еластичних тканин. Вони відрізняються спеціальною формою та конструкцією. При шитті матеріалів, що тягнуться, вам гарантована гнучкість і еластичність. Можете працювати і з трикотажем, і зі стрейч-тканинами.
  5. Голки для декоративного шиття. Їхні форми та розміри кінчиків широко варіюються. Вам вдасться створити на тканині аплікації, візерунки та інші декоративні елементи.
  6. Голки з подвійним вістрям. У них два вістря на одній голці. Саме тому можна одночасно справлятися і з ланцюговим, і з оверлочним стібком. Процес обробки країв матеріалу значно полегшиться.

Голки для оверлока запропоновані у продажу у величезному асортименті. Саме тому під час їхнього вибору ви можете орієнтуватися на конкретні завдання.

Критерії вибору голки для оверлока

Зверніть увагу на деякі фактори вибору таких виробів. Серед основних моментів:

  • тип тканини: оберіть голку, яка підійде для конкретного матеріалу, щоб під час шиття він не пошкоджувався;
  • товщина матеріалу: якщо тканина щільна та товста, вибирайте голки з посиленою конструкцією;
  • завдання: підберіть той тип голки, який підходить для виконання конкретних робіт (обробка країв, виконання оверлочного або рулонного шва);
  • стан голки: перевіряйте стан виробу та заміняйте його у разі потреби, щоб шви виходили точними, а матеріал не деформувався.

Голки для вишивання та інші вироби можна знайти у спеціалізованих магазинах. Достатньо визначитися зі своїми цілями, щоб не помилитись!