Поиск по сайту

Голосование

Какой экономист вам импонирует больше всего?
 

Які види діяльності підпадають під визначення ризикових: корисна інформація

Новости экономики

altЕкспрес-аналіз YouControl звертає увагу на ризикові види діяльності під час перевірки кожного контрагента. Фактор буде активовано, якщо КВЕД компанії входить до переліку ризикованих видів діяльності.

Дізнатися більш інформації на youcontrol.com.ua/articles/nevypravdanyy-ryzyk-chym-nebezpechni-iyak-pereviryty-ryzykovi-vydy-diialnosti-kontrahenta може кожна бажаюча людина. Треба розібратися, чому важлива обачність під час співробітництва з контрагентом.

Основні ризиковані види діяльності

У НБУ ризикованими вважаються ті види діяльності, що супроводжуються корупцією, високим обігом готівки, а також те, що важко підтвердити документами.

Перевіряючі органи звертають особливу увагу на ті компанії, що присутні у КВЕД. Це супроводжується великою кількістю перевірок, штрафами, арештами та іншими неприємними моментами.

До ризикованих видів діяльності можна віднести:

  • лотереї та казино;
  • інкасаторська сфера;
  • торгівля боєприпасами та зброєю;
  • торгівля дорогоцінним камінням та ювелірними прикрасами;
  • діяльність професійних спортивних клубів;
  • рекламні та маркетингові послуги;
  • торгівля бінарними опціонами;
  • видобуток дорогоцінних каменів та багато іншого.

У деяких ситуаціях ті санкції, що стосуються організації, можуть поширитися на контрагентів компанії. У результаті фірма несе фінансові збитки, бізнес припиняє стабільно розвиватися, репутація страждає. Важливо перевірити контрагента перед тим, як з ним співпрацювати.

Як перевірити, чи ризикована діяльність контрагента?

В першу чергу, потрібно звернути увагу на Експрес-аналіз. Введіть назву компанії у рядок пошуку. Можете просто ввести ідентифікаційний код тої організації, що вас цікавить.

На екрані з’явиться досьє конкретної фірми. Фактори ризику дуже детально перераховані, що дозволить вам зробити правильний вибір. Зверніть увагу на вкладку під назвою «Фінансовий моніторинг». Саме тут акцентовані найважливіші фактори, які не можна ігнорувати.

Ви можете спиратися на отримані результати, щоб оцінити об’єктивні ризики та виключити помилки. Завдяки цьому співробітництво з контрагентом буде безпечним. Система агрегує дані, користуючись великою кількістю джерел, тому їй можна повністю довіряти.

Як ви бачите, перевірити ризикованість діяльності контрагента дуже легко. Варто приділити достатньо уваги цьому питанню. Це ваша можливість виключити ризики, штрафи, арешти та інші неприємні моменти. Якщо виникнуть складнощі, зверніться за допомогою до кваліфікованих спеціалістів!