Поиск по сайту

Голосование

Какой экономист вам импонирует больше всего?
 

Як працювати з полімерною глиною: корисні поради від фахівців

Новости экономики

altПолімерна глина візуально нагадує традиційний пластилін для дитячої творчості. Але на візуальних характеристиках вся схожість закінчується. На відміну від пластиліну, полімерна глина має властивість набувати та імітувати різні форми, текстури та фактури.

Крім того, полімерна глина твердне і може зберігатися досить довгий час. Для цього вироби з полімерної глини обов'язково випалюють за високих температур. У домашніх умовах для цього використовується звичайна духова шафа.

Еластичний матеріал для ліплення - полімерна глина, схвалений і дозволений для застосування в дитячій творчості. Купить полімерну глину можна різних виробників можна використовувати дітям віком від 3 років або починаючи з 8-річного віку. Завдяки використанню полімерної глини в розвиваючих іграх, у педагогіці та ранньому розвитку дітей досягаються максимально ефективні та продуктивні результати, які мають своє відображення в активному розумовому та аналітичному розвитку дітей.

altЗа допомогою полімерної глини багато рукоділок відкрили в собі великий потенціал. Створюючи авторські тонкі роботи з полімерної глини, багато майстринь перетворили своє улюблене захоплення у справжнє покликання, і виготовлення виробів із полімерної глини стало справжнім та успішним додатковим чи основним джерелом доходу. Для того аби полегшити роботу з полімерною глиною в роботу запроваджують багато цікавих нових матеріалів, таких як:

  1. Молди (односторонній інструмент, що створює потрібний ефект лише з одного боку пелюстки, для роботи з молдами використовують не полімерну глину, але й додатково можна купить фоаміран).
  2. Вайнери (доробка допоміжного пристосування, яка є другою частиною, тобто, прикладається поверх молди і притискається, тим самим, забезпечуючи якісну заготівлю з обох боків).

Молди і вайнери зазвичай виготовляються з різних видів пластику або з силікону. Залежно від сировини, інструмент може мати різну м'якість, гнучкість, якість, і відповідно, вартість. Працювати з силіконовими пристосуваннями набагато зручніше, ніж з пластиковими, вони добре тримають форму, але при цьому, мають здатність згинатися і легко відокремлюються від заготовки.

altПереваг у молдів чимало - їх наявність позитивно впливає не тільки на швидкість робочого процесу, але і на якість готових робіт. Додатковий плюс - довговічність товару. Це означає що один інструмент для флористики готовий служити багато років без втрати початкових якостей. Також, молди мають невеликі розміри і мінімальна вага, їх зручно зберігати або транспортувати.

Перед використанням молд для полімерної глини https://100idey.com.ua/floristika-ua/moldi-ua необхідно відчистити від пилу. Використовувати можна звичайні мокрі серветки. Після використання слід видалити залишки матеріалів з форм вологою тканиною, це подовжує термін служби форм. Для використання молда в полімерній глині, форму необхідно змастити кремом, щоб глина легше відставала від нього.