Поиск по сайту

Голосование

Какой экономист вам импонирует больше всего?
 

Чому варто задуматися про придбання безперебійника і де його можна знайти

Новости экономики

altЧерез перепади напруги можуть постраждати різноманітні електричні прилади. Щоб захистити техніку від поломок, варто користуватися спеціальним обладнанням.

Варто купити безперебійник, щоб не виникало непередбачуваних витрат. Роздивимося особливості таких приладів більш детально.

Види ДБЖ

Універсальних джерел безперебійного живлення не існує. Саме тому варто ознайомитися з різновидами такого обладнання:

  1. Резервні моделі. Їх конструкція проста, рівень надійності високий. Це варіант для тих домів, де електричне живлення зникає рідко. Перемикання на батарею буде відбуватися усього лише за 15 мс.
  2. Лінійно-інтерактивні моделі. Вдалий варіант для тих осель, де напруга скаче часто, електрична енергія може раптово зникнути. ДБЖ доповнені акумулятором, а також внутрішнім стабілізатором рівня напруги. Не дивлячись на достатньо високу вартість, обладнання користується популярністю серед покупців.
  3. Онлайн моделі. Вони підійдуть у тому випадку, якщо на об’єкті перепади напруги постійні. Вони можуть отримати електричну енергію як від батареї, так і від головного джерела. Перехід буде максимально плавним, адже у конструкціях відсутній перемикач.

Для використовування у побуті достатньо лінійно-інтерактивної або резервної моделі. Але для більш серйозних потреб варто обирати моделі, що функціонують за моделлю перетворення подвійного типу.

Як обрати потужність безперебійника?

Потужність пристрою повинна перевищувати загальну потужність усього обладнання на об’єкті мінімум на 30%. Давайте роздивимося цей момент більш детально:

  1. Рівень потужності до 1 000 Вт. Цього достатньо для звичайного персонального комп’ютеру.
  2. Рівень потужності від 1 000 до 5 000 Вт. Можна захистити сервер, а також мережі локального типу.
  3. Максимальна потужність. Такі ДБЖ дадуть можливість захистити велику кількість різноманітного обладнання.

Потужність джерела безперебійного живлення впливає на те, скільки часу він зможе працювати в автономному режимі. Середній час може досягати п’яти хвилин, чого достатньо для правильного вимкнення техніки на вашому об’єкті. Якщо ж придбати модель з високим рівнем потужності, час її автономної роботи буде досягати п’ятнадцяти хвилин.

Варто уважно віднестися до вибору ДБЖ, щоб прилад ефективно впорався з своїми задачами, не підвів у різних умовах експлуатації. Завдяки цьому вам вдасться попередити серйозні поломки різноманітної техніки на своєму об’єкті.