Поиск по сайту

Голосование

Какой экономист вам импонирует больше всего?
 

Бізнес на доставці квітів: нюанси організації підприємства

Бизнес

Багатьом людям, які тільки замислюються про відкриття власної справи, бізнес на доставці квітів здається простим і безпроблемним. Насправді це не так.

Щоб зуміти отримати хороший прибуток, потрібно орієнтуватися в кольорах і їх зберіганні, знати тонкощі флористичної ніші.

Що потрібно для відкриття

Для ведення бізнесу знадобитися приміщення. Його бажано орендувати ближче до центру міста: так час на доставку в різні кінці міста буде приблизно однаковим. Щоб замовити доставку квітів в Трускавці на https://buketik24.com.ua/dostavka-kvitiv-truskavec/, досить відвідати ресурс служби доставки і вибрати композицію. Крім того, можна позвоінть за телефонами + 38-066-436-95-21 (Viber, WhatsApp), + 38-096-436-95-21, + 38-073-436-95-21.

Також потрібен автомобіль, на якому і будуть доставлятися букети клієнтам. Якщо стартовий бюджет мінімальний, можна взяти на роботу кур'єра на власному автомобілі.

Щоб квіти довше залишалися свіжими, їм потрібно забезпечити прохолодну температуру. Для цього підійде холодильна камера або шафа. Устаткування встановлюють самостійно або доручають професіоналам.

Для виконання робочих завдань потрібен персонал. Штат невеликої компанії з доставки квітів повинен складатися з:

  • флориста;
  • двох менеджерів;
  • кур'єра;
  • бухгалтера.

Для процвітання квіткового бізнесу особливо важлива робота флориста. Саме від нього залежить база постійних клієнтів: за красивими букетами будуть постійно звертатися, як тільки буде привід.

Якщо планується створення інтернет-магазину, не обійтися без програміста. Він буде займатися розробкою та оновленням функцій сайту. Програміста включати в штат необов'язково його можна залучати тільки для виконання конкретних завдань.

Як організувати бізнес

Перед тим як зробити першу інвестицію потрібно прорахувати можливі варіанти подій. Від глибини аналізу залежить прибутковість або взагалі існування служби доставки. Для здійснення законної діяльності потрібно зареєструватися індивідуальним підприємцем.

Приймаючи рішення зайнятися доставкою букетів, потрібно враховувати те що бізнес є сезонним. Пік ажіотажу випадає на 14 лютого і 8 березня. Потрібно знайти кількох постачальників зрізаних квітів з лояльними цінами і якісним асортиментом.

З метою підвищити рентабельність в асортимент товарів для доставки можна включити листівки, фруктові кошики, м'які іграшки, солодощі. Щоб збільшити клієнтську базу потрібно:

  1. Багатий асортимент квітів.
  2. Прийнятні ціни.
  3. Якість товару.
  4. Послуга збірки тематичних композицій.
  5. Система бонусів і знижок постійним клієнтам.

Служба доставки квітів - вигідний бізнес для середніх і великих міст. У сучасному світі просто немає часу на те, щоб ходити по квітковим крамницях і вибирати букети. Збільшити рентабельність допоможуть супутні товари.